Veelgestelde vragen

Hypnotherapie FAQ

Veelgestelde vragen over hypnose en SP

De bedoeling van deze pagina is dat er duidelijke info gegeven wordt over hypnose in het algemeen en het Simpson Protocol (SP) specifiek.

Indien je nog verder vragen hebt, neem gerust contact met mij op.

Hypnose of trance is een natuurlijke staat van zijn.  Mensen zijn dikwijls verbaasd dat ze ieder woord horen en op kunnen staan om rond te wandelen op ieder moment.  Tenzij jij een diepere staat van trance bereikt (vb Esdaile staat die ook euforie laat ervaren), ga je je niet anders als ontspannen voelen.  Het gaat hier over een ervaring die zelfs dagdagelijks verschillende keren wordt opgeroepen zonder dat jij je er bewust van bent.

Alle mensen ter wereld gaan dagdagelijks zonder dat ze het misschien weten in en uit hypnose.  In therapie vorm wordt deze ervaring gestructureerd opgeroepen.  Via het Simpson protocol gaan we ook een verbinding maken met een wijsheid die liefdevol altijd aanwezig is en zorgzaam optreedt.  Helaas zorgt de media dikwijls dat hypnose in een slecht daglicht gesteld wordt uit onwetendheid.  Wees gerust, de mensen die het Simpson Protocol gebruiken in hun praktijk hebben een degelijke training gekregen.  Zij weten beter als wie hoe het zelf herstellende vermogen aangesproken kan worden.

Het zelf herstellende vermogen van de mens is voorlopig nog niet volledig in kaart gebracht.  Als de mens krachtig genoeg is om zichzelf ziek te maken, kan die zich waarschijnlijk ook terug herstellen.  Laat niemand jou iets wijs maken, jijzelf hebt de sleutel in handen om jezelf te helen.

In de staat van hypnose neem jij zelf terug de controle over jouw lichaam en geest.  Enkel jijzelf beslist of er iets verteld wordt of niet.  Een van de grote voordelen van werken met het Simpson Protocol is dat er gewerkt wordt met ja/nee vingersignalen.  Waardoor er zeer discreet kan omgegaan worden met info.  Dikwijls weet de therapeut niet eens aan welk probleem er gewerkt wordt.

Ieder probleem heeft een oorzaak.  De Simpson protocol therapeut zal jou begeleiden met als doel dat jijzelf de oorzaak van het probleem kan loslaten.

Tijdens hypnose ontspant jouw lichaam en worden gedachten meer gefocust.  Meer nog als andere ontspanningstechnieken optimaliseert hypnose de hartslag en bloeddruk en verandert het bepaalde soorten hersengolf activiteit.  In deze ontspannen toestand zul je je fysiek erg comfortabel voelen en kan je de controle nemen over jouw welzijn.  Je bewuste geest wordt minder alert en je onderbewustzijn wordt meer gefocust.

De meerwaarde van het Simpson Protocol zit in het feit dat deze vorm van hypnose nog een stap verder gaat.  Niet alleen het onderbewuste wordt betrokken bij het herstelproces, ook het kwantum gegeven.  Het zelf helende vermogen dat optimaal gecoacht wordt door de bron aanwezig in ieder van ons.

Nee! Vanaf het moment dat de verbinding in trance is gelegd, zal je ervaren dat dit alle overtuigingen overstijgt. Maakt niet uit of je dit rationeel kan uitleggen of niet, dit gaat over een ervaring. Vanaf dat je die gevoeld hebt, kan je die niet ontkennen.

Dit gaat verder als het onderbewuste. het is een wijsheid die bij iedere mens aanwezig is. Steeds in ondersteuning van onze ontwikkeling.

Nee, dit gaat jou persoonlijk ook doen evolueren. Misschien is dit zelfs eerder een persoonlijke ontwikkeling die je ook kan inzetten bij jouw klanten.

Dit zijn onbewuste vingersignalen. Hiermee kan er met ja en nee geantwoord worden.

De eerste sessie duurt langer omdat je ook een inductie doet zoals bij iedere vorm van hypnose. Op het einde van de sessie wordt de trance verankerd. Waardoor de klant thuis zelfhypnose kan gebruiken en jij bij een 2e sessie onmiddellijk aan de slag kunt via de verankering. Dankzij de verbinding met het Hoger Bewustzijn kan je ook sessies stoppen wanneer jij dat wijs acht.

We starten o.a. met innerlijk kind werk en met de ziel/weerstand/etc om een goede fundering te hebben. Als dat goed zit, beginnen we aan een probleem. Er gebeurt dus veel meer dan in een standaard sessie. Er wordt hier grondig werk verricht om op lange termijn de beste resultaten te verkrijgen. Ook naar bewustwording toe.

Ja, de klant kan z’n zelf herstellend vermogen aanspreken, waardoor die zelf het lichaam terug heelt.

Dit gaat nog een stap verder als het Hoger Bewustzijn. Er zijn nog andere niveau’s. Maar dit zijn zaken die je dient te ervaren samen met een professional.

Uiteraard en dat is ook de bedoeling. Via SP creëer je een kader die inzetbaar is tezamen met reeds verworven kennis.  Het geeft jou oneindig veel flexibiliteit. De structuur is aanwezig om een verbinding te maken met iets dat veel meer weet dan wij als mens. Dus kan je ook automatisch daarvan gebruik maken en het juiste proces laten gebeuren. Tijdens de opleiding wordt hier ook aandacht aan geschonken om zo heel praktisch om te gaan met deze methodiek. Dan wordt het ook leuk om jouw talenten op een ideale manier in de praktijk te gaan benutten.  Zo verenig je het beste van twee werelden.

Are You Ready
To Transform
Your Life?