Over mezelf

Hallo! Ik ben Christophe Dierckx

“Alles heeft een oorzaak”

Mijn naam is Christophe Dierckx en ik ben de trainer van het Simpson Protocol voor België en Nederland.  Het is mijn missie om mensen meer vertrouwen te laten hebben in hun eigen zelf herstellende vermogens.
Sinds jaar en dag werk ik ook in mijn praktijk te Zandhoven (België) met het Simpson Protocol.  Ik ervaar het erg prettig om zowel het lesgeven te combineren met dagelijkse sessies.  Op deze manier houd ik toch een vinger aan de pols wat er in de praktijk mogelijk is en welke resultaten op langere termijn deze geven.
Omgaan met slaapapneu was voor mij de drijfveer om te blijven zoeken naar een efficiënte hulpvorm.  Een methodiek waarbij ik mezelf kon helpen.  Na een lange zoektocht van allerlei opleidingen kwam ik terecht bij Ines Simpson.

Meer informatie vind je bij http://eenbeterplan.be

“Ines en haar visie”

Vraag aan Ines waarom zij het Simpson Protocol (SP) heeft ontwikkeld en ze zal antwoorden : “Om hypnose voor mij makkelijker te maken natuurlijk!”.  Het protocol evolueerde omdat Ines experimenteerde met hypnose als proces.  Ze wou het proces vereenvoudigen en het efficiënter maken.  Haar droom was om een methodologie te delen die iedere hypnotiseur recht naar de kern van het probleem kon brengen.  Dit zonder dat men hoeft te raden of te analyseren.  Een methode die een einde zou maken aan de beperkingen van de hypnotiseur-die-het-wel-even-zal-regelen.  Dankzij de kracht om een verbinding te kunnen maken met het Hoger Bewustzijn, worden wij als hypnotiseurs begeleiders van een uniek proces.  Een proces waarbij de klant uiteindelijk al het werk zelf doet.

Wat is het doel?

Het uiteindelijke doel van deze methodiek is om via trance een verbinding te maken met een wijsheid die bij iedereen aanwezig is.  Dit gaat verder als het onderbewuste.  Er is meer tussen hemel en aarde dan datgene dat we kunnen zien.  Als wij als mens een verbinding kunnen aangaan met een oneindige intelligentie.  Dan kunnen we echt spreken over bewustwording en vorderingen maken op maatschappelijk niveau.
De basis van het Simpson Protocol volgen was al meer dan heerlijk. De leerstof zélf is off the chart en Christophe zijn kennis geeft een zeer grote meerwaarde aan het geheel.
Het advanced weekend deed daar nog een schepje bovenop. De stof die gedeeld werd was wederom overweldigend interessant. Ik kan het enkel maar iedereen aanbevelen want de meerwaarde dat dit zal geven aan je leven is levenswijzigend.
Ines Simpson heeft de ideale keuze gemaakt door Christophe aan het roer te laten in België en Nederland. Maar dat kan je zelf beoordelen en ervaren wanneer je de cursus gevolgd hebt.
Het feit dat we een heerlijke groep hadden, heeft ervoor gezorgd dat dit voor mij een van de 2 mooiste weekends van mijn leven was. En het andere mooiste weekend was de basiscursus 😂.
Zo zie je maar: wonderen bestaan. En niet enkel in de Efteling…

Anneke

Zes jaar na de eerste scholing die destijds nog werd gegeven door Ines Simpson zelf en na heel veel ‘kilometers’ Simpson Protocol (en mijn grote tevredenheid over het protocol zoals je al tijdens de lesdagen uitgebreid te horen kreeg) was ik erg blij deze verdiepingsscholing te kunnen volgen.

De methode werkt in mijn beleving nog beter dan EMDR.

Via Ines kwam ik erachter dat de scholing door Christophe Dierckx gegeven werd. Heel deskundig kregen wij als groep prachtige technieken aangereikt om onze cliënten nog beter te kunnen helpen. De diverse – voor mij nieuwe en extra – technieken zijn voor mij erg waardevol zoals ik de scholing ook als erg waardevol ervaar.

Met veel respect voor iedere deelnemer, veel veiligheid ook. Dat heb ik aan ‘d’n lijve’ ondervonden bij de sessie (met mijzelf) op zondagmiddag. Goed voelde Christophe aan dat ik me niet veilig voelde met de telefooncamera’s (door de deelnemers) op mij gericht. Na een opmerking hierover kon ik mij geheel veilig voelen en mij ‘laten’ verdiepen zodat deze sessie goed kon verlopen.

Een volgende scholing die ik – hopelijk ergens in de winter – bij Christophe ga volgen is Het Geboorteplan.

Christophe, BEDANKT!

Marijke

Toen ik het ‘Simpson protocol’ op het internet vond, dacht ik dit is mind blowing, dit wil ik leren, hier zit ‘veel’ achter.

Maar toen ik het eerste weekend Christophe het hele protocol hoorde uitleggen, ging er een wereld voor mij open. Het was nog zoveel meer… het was niet gewoon een ‘protocol’.  Het was een heel nieuwe methode die op zichzelf, NAAST de klassieke hypnotherapiemethodes stond/staat en die niet een zoveelste onderdeel ervan is.

Het was ook een weekend dat vol informatie zat, iedereen daar aanwezig hing aan zijn lippen. We vonden het jammer dat we een maand moesten wachten voor we het vervolg kregen.

Christophe is een fantastische trainer. Je merkt dat hij begeesterd is door wat hij doet. Hij is echt blij dat de methode zo goed werkt en dat hij daarmee zulke goede resultaten behaalt.
Hij beheerst de materie zeer goed en volgt duidelijk nieuwe ontwikkelingen op de voet.
Bovendien is hij zeer creatief in zijn vak. Zonder echt buiten het protocol te treden, vindt hij telkens nieuwe benaderingen om in individuele ietwat afwijkende situaties toch een oplossing te vinden. Mensen zijn immers niet allen hetzelfde. Dit toont ook zijn grote betrokkenheid als therapeut.

Ook als trainer heeft hij oog voor elke deelnemer en deelt hij al zijn ervaringen, waardoor hij zelfs na 2 weekends nog niet uitgepraat was.

Ik ben helemaal into SP!!!

Greet