Geboorte protocol

Wat is het geboorte protocol?

Bij deze masterclass leer je heel praktisch om de SP methodiek in te zetten bij een zwangerschap en bevalling.  Je leert om de natuur haar werk te laten doen.  Via de ‘Esdaile’ staat wordt het mogelijk om volledig comfortabel te bevallen.  Via de verbinding met het ‘Hoger Bewustzijn’ wordt het mogelijk om in liefde en respect moeder en kind optimaal voor te bereiden op de uitdagingen van onze maatschappij.

Beschrijving:

Dit geboorteprogramma werd ontwikkeld door de samenwerking tussen Ines Simpson en Shawn Gallagher.  Shawn is beroepshalve vroedvrouw en is expert betreffende zwangerschap en geboorte.   Door de krachten te bundelen is dit pareltje ontstaan.

Het fundamentele geboorteprogramma is waarschijnlijk maatschappelijk gezien het meest invloedrijke.  Er wordt namelijk zowel met de aanstaande moeder, als met de baby gewerkt.

Het bouwt verder op de kennis van wijlen dr. Esdaile (chirurg – Schotland), maar ditmaal met focus op de zwangerschap en bevalling.  Met behulp van ontspanningstechnieken wordt er een gevoel van comfort opgewekt tussen knie- en top baarmoeder hoogte.  Een volledige en natuurlijke vorm van verdoving treedt op, indien de diepe ontspanning van de ‘Esdaile-staat’ bereikt wordt.  Dit zonder enige suggestie zoals we kennen uit de (in)directe hypnosewereld.  Hier wordt enkel gewerkt met een wijsheid in geest en lichaam die standaard aanwezig is bij ons allen.  Zo blijft de aanstaande moeder ook mobiel en comfortabel tijdens de weeën.  Het ‘weten’ in het lichaam neemt over en de bevalling kan dan ook vlot en ontspannen gebeuren.

Het grote voordeel van in verbinding te staan met deze ‘wijsheid’ is dat hierdoor er ook een verbinding kan gemaakt worden met het kindje.  Er treedt als het ware een communicatie mogelijkheid op, tijdens de zwangerschap.  Sommigen zullen dit rationeel willen verklaren dat er via het onderbewuste gecommuniceerd wordt.  Diegenen onder ons die geloven dat er meer is tussen hemel en aarde, zullen daar een andere liefdevolle verklaring voor geven.  Voor elk wat wils dus.

Het komt er eigenlijk op neer dat de natuur het best mogelijke scenario kiest voor zowel moeder als kind.

Het is uniek in die zin dat het de aanstaande moeder en kind verbindt op het vroegst mogelijke moment.  Aldus staat het een integrale verbinding en communicatie toe, tussen moeder en kind.

Door ontspanning wordt er voor gezorgd dat moeder en kind naar elkaar toe groeien en een sterke verbinding en bewustwording ervaren van elkaar, zowel voor als na de geboorte.  Dit maakt dat maatschappelijk gezien er ook op lange termijn gewerkt wordt.  Een kind dat liefdevol ter wereld komt, bij een mama die zich waardevol en gelukkig voelt…dat kan alleen maar ten goede komen van het gezin en de maatschappij.

Voor wie?

Dit programma leent zich tot de Simpson Practitioner die reeds de basis onder de knie heeft.  Het bouwt verder met dezelfde systematiek, maar ditmaal met focus op de zwangerschap en bevalling.  Het is een intense 2-daagse training (zoals we gewend zijn met SP) waar alle bovenstaande onderwerpen aan bod komen.

Deze methodiek richt zich op diegene die graag werkt met dames die zwanger willen worden of reeds zwanger zijn.  Een ideale begeleiding voor de hypnotherapeut of vroedvrouw.  Bent u vroedvrouw, maar ontbreekt het aan kennis van deze diepere vormen van trance.  Neem dan gerust contact op.

Hoe kan ik het gebruiken?

Het geboorteprogramma is een compleet programma om het best mogelijke scenario te maken voor zowel moeder als kind.  Er wordt enerzijds gewerkt op het lichamelijke om via de Esdaile-staat een zo optimaal mogelijke bevalling (lees pijnvrij) te bekomen.  Anderzijds is het uniek in die zin dat het de aanstaande moeder en kind verbindt op het vroegst mogelijke moment.  Aldus staat het een volledige en integrale verbinding en communicatie toe, tussen moeder en kind.

Het SP Geboorteprogramma zorgt ervoor dat moeder en kind naar elkaar toe groeien en een sterke verbinding en bewustwording ervaren van elkaar, zowel voor als na de geboorte.

Via deze methodiek wordt er gewerkt met meerdere sessies (7-8x).  Het kan dus ook een interessante lange termijn perspectief brengen binnen jouw praktijk.

Geboorte Protocol

Contacteer

Neem gerust contact op met Christophe via het onderstaande formulier en hij neemt zo snel mogelijk contact met je op.